fredag 7 maj 2010

The Future is Different



Jag tror att detta är några av de förändringar vi ser som påverkar ett framtida kompetensbehov.

Tack Samuel för tipset.

Ola

2 kommentarer:

  1. Jesse Schnells föreläsning på DICE tar bland annat upp hur dagens underhållning rört sig från fantasi mot verklighet (realityprogrammen på tv är ett uppenbart exempel). Det här är en trend som går i två riktningar. På samma sätt kan vi se hur spel får en större plats i vår vardag. Ett exempel är geocaching, en aktivitet som fått mängder av människor att ge sig ut i naturen - för att leta skatter!

    Han beskriver också några av de "psykologiska trick" som får oss att betala mer än vi från början hade tänkt och ger exempel på hur produkter kan kopplas till tjänster för att öka deras värde. Vi är mitt i en utveckling med nya, okonventionella betalningsmetoder som traditionella ekonomiska modeller har svårt att förklara. Like it or not.

    SvaraRadera
  2. Låt mig föreslå att som parentec till att spel tar stor del av vår vardag att också kolla Jane Mcgonagle på TED. Hon tar bla upp hur mycket mer vi behöver spela för att vi som steg i vår evolution ska kunna övervinna våra världsproblem som vi ser i 3:e världen i form av svält, ekonomiska problem, energi, vatten mm.

    www.avantgame.com

    SvaraRadera