fredag 7 maj 2010

Inspirationsworkshop

Vi har idag bjudit in ett 50-tal personer till en inspirationsworkshop. Vi önskar öppna upp för en dialog som kan bidra till en tydligare idé om vilka spetskompetenser som kan vara värdefulla den närmaste framtiden, och alltså fungera som en grund för vår nya utbildning. Nedan kan du läsa det brev vi skickade ut. Kanske du känner att du har något att bidra med i diskussionen? Eller någon som du känner? Ta kontakt med oss!

Hej!
Vi, Per Myrén och Tom Løyche från ChangeMaker AB samt Ola Janson och Sara Wickenberg från AcadeMedia Masters, har gått ihop för att gemensamt skapa en ny utbildning. Under de senaste tio åren har vi drivit flera olika utbildningar inom spel, webb och film. Vi har kontaktat dig för vi tror att du kan vara intresserad av att delta i formandet av den nya utbildningens inriktning. Vi är åtminstone intresserade av dig och ditt kunnande. :)

Istället för att lansera ett färdigt utbildningskoncept ger vi er vår omvärldsanalys och hur vi ser på verkligheten just nu. Vi ser att följande områden, under de senaste fem åren, förändrats dramatiskt:
  • Internationalisering. Våra möjligheter att jobba med vem som helst, när som helst, var som helst har ökat.
  • Finansiering. Kunderna finns över hela världen och finansieringen kommer idag från många olika håll, på många olika sätt.
  • Lansering. Vi går från projekt till process, från produkt till tjänst. Kundvärdet ligger främst i upplevelsen, aktiviteten.
  • Publicering. Kunden vill ha tillgång innehåll var som helst, när som helst, hur som helst.
Vi tror att utvecklingen ställer krav på nya yrkesroller, eller nya spetskompetenser inom befintliga yrken. Vi är intresserade av vad ni ser för kunskapsbehov nu och två år framåt i tiden, kopplade till den nya ekonomi som internet medfört. Vi vet inte själva exakt vad utbildningen kommer att innehålla eller vilket yrke den kommer leda till. Om det kommer röra sig om en producerande kompetens, en projektledande kompetens eller en affärskompetens är något vi hoppas kunna klargöra i dialog med er.

Vi vill bjuda in er till en workshop, ett tankemöte, där vi lånar era huvuden ett par-tre timmar för att få feedback, synpunkter och idéer inom det här området. Är du intresserad av att träffa en grupp inspirerande människor och diskutera den framtida utvecklingen? Det här är en möjlighet för dig att delta i utformningen av en utbildning som kan förse din organisation med relevant kompetens. Om du är intresserad, men inte har möjlighet att komma, kan vi ta kontakt med dig för en djupintervju över telefon.

Vi erbjuder två olika mötesdatum. Meddela vilken tid som passar dig bäst. Vi bjuder på resa och lunch.
torsdag 27 maj kl 12-15
tisdag 1 juni kl 12-15
Vi träffas i ChangeMakers lokaler på Järntorget 3 i Göteborg.

Det här är en del av en förstudie. Efter de båda mötena kommer vi på AcadeMedia och ChangeMaker fatta ett beslut om vilken inriktning för utbildningen som är relevant att gå vidare med, grundat i de framtida yrkesbehov ni formulerat. Följ gärna vår blogg om hur arbetet fortskrider.

Vill du komma? Vänligen lämna besked senast den 21/5.
Är det någon annan du tycker att vi ska bjuda in? Tala om det för oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar